یزدفردا"منابع لیبیایی روز سه شنبه از تشکیل دولت وحدت ملی جدید در این کشور خبر دادند.
به گزارش ایرنا از الجزایر، شورای ریاست لیبی روز سه شنبه اعلام کرد که دولت وحدت ملی جدید این کشور بر اساس توافق نامه صخیرات و با نظارت سازمان ملل متحد، تشکیل شد.
شورای ریاست جمهوری لیبی بر اساس توافق نامه مورد حمایت سازمان ملل، دولت وحدت ملی این کشور را با هدف متحد کردن گروه های متخاصم در این کشور معرفی کرد.
این شورا با صدور بیانه ای اعلام کرد که این دولت متشکل از 32 وزیر به نمایندگی از سه اقلیم برقه، فزان و طرابلس است.
در این بیانیه آمده است: مهدی ابراهیم البرغثی وزیر دفاع، عبد السلام الجنیدی وزیر دادگستری، عارف الخوجه وزیر کشور، مروان او سریویل وزیر خارجه، محمود فرج المحجوب وزیر همکاری های بین المللی و طاهر محمد سرکز به عنوان وزیر امور دارایی تعیین شدند.
بر اساس این گزارش، مارتین کوپلر فرستاده ویژه سازمان ملل متحد به لیبی نیز ضمن استقبال از تشکیل دولت وحدت ملی جدید در لیبی، آن را گام مهمی به جلو و در جهت تلاش به منظور پایان دادن به درگیری های مسلحانه و اختلافات سیاسی در این کشور توصیف کرد.
کوپلر همچنین گفت: این اقدام، فرصتی طلایی برای مردم لیبی به شمار می رود تا در کنار هم کشورشان را بسازند. همچنین تشیکل دولت وحدت ملی گامی مهم در مسیر دست یابی به صلح و ثبات در لیبی است.
وی تشکیل این دولت را به ملت لیبی تبریک گفت و تصریح کرد که ما هنوز راه دشواری در پیش داریم.
کوپلر با تاکید بر ضرورت برداشتن گام های بعدی از جمله دادن رای اعتماد پارلمان به دولت وحدت ملی، گفت: از اعضای پارلمان لیبی می خواهم منافع ملی کشورشان را بر سایر منافع ترجیح دهند و در اسرع وقت در خصوص رای اعتماد دادن به کابینه پیشنهادی اقدام کنند.
بر اساس این گزارش ، نمایندگان پارلمان لیبی در طبرق که از سوی سازمان ملل به رسمیت شناخته شده است، باید هر چه سریعتر جلسات خود را برای تشکیل کابینه و رای اعتماد دادن به دولت وحدت ملی آغاز کنند تا این دولت بتواند رسما فعالیت خود را آغاز کند.
اعضای پارلمان لیبی و کنگره ملی سراسری این کشور و دیگر شخصیت های لیبی ماه گذشته با نظارت سازمان ملل متحد در شهر صخیرات مغرب توافق امضا کردند.
به گزارش ایرنا، فروپاشی دولت لیبی و هرج ومرج حاکم در این کشور، پس از سرنگونی رژیم معمر قذافی در سال 2011 میلادی به دنبال مداخله کشورهای غربی از جمله انگلیس صورت گرفته است.
لیبی از زمان سقوط رژیم معمر قذافی، دوران سیاسی پرتنش و پرتلاطمی را به خود دیده و درحال حاضر شاهد یک حاکمیت دوگانه است.
- نویسنده : یزد فردا
- منبع خبر : خبرگزاری فردا
سهشنبه 21,ژانویه,2025